Forum Acvarist: Specii creveti - Forum Acvarist

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Specii creveti

#1 Useril este offline   forumacvarist.ro 

  • Administrator
  • Grup: Administrators
  • Postari: 162
  • Inregistrat: 19-April 12
  • LocationBucuresti

Postat 08 May 2012 - 12:54 PM

Super red cherry(Neocaridina heteropoda "fire red")
Imagine postata

Black Tiger (Caridina cf. cantonensis black Tiger)
Imagine postata
Una dintre cele mai recente specii de creveti introdusa in acvaristica este Black Tiger (Tigrul negru). Fiind un crevete deosebit de rar, de frumos si de greu de reprodus, acesta se gaseste destul de greu si la preturi foarte ridicate.
Aceasta specie de creveti a fost obtinuta prin reproducerea selectiva a crevetilor tigru. Astfel treptat s-au obtinut creveti a caror dungi negre ocupau tot mai mult din suprafata corpului pana s-a ajuns ca intregul corp al acestui crevete sa fie negru. Aceasta metoda de reproducere selectiva pentru obtinerea unor varietati deosebite are consecintele ei care in acest caz se manifesta printr-o vulnerabilitate mult mai mare la boli si sensibilitate la conditiile improprii din apa.
Parametrii apei
Majoritatea crescatorilor cresc si reproduc aceasta specie intr-o apa cu un pH neutru ( 7 ) care totodata si o duritate scazuta. Totusi crevetii Black Tiger par sa o duca destul de bine si intr-o apa mai dura ( gH – 12 ) cu un pH mai ridicat ( 7.8 )
Reproducerea:
Crevetii Black Tiger par sa fie extrem de dificil de reprodus si de mentinut in viata totodata. Majoritatea crescatorilor au o populatie scazuta pe care se straduiesc sa o pastreze in viata. Din tentativele semi-esuate ale crescatorilor de a-i inmulti, ies insuficienti creveti pentru a putea fi comercializati, lucru ce ii face in continuare sa fie foarte scumpi. Pentru a obtine o specie mult mai robusta, mai rezistenta si mai prolifica, crescatorii au combinat crevetii obtinuti in acvariu cu crevetii “Tigru” (Tiger shrimp) salbatici.
Exista cateva clase de diferentiere a crevetilor Black Tiger. Cu cat gradul de transparenta este mai scazut cu atat gradul este mai mare, iar pretul este mai ridicat. Diferitele clase ofera totodata acvaristilor posibilitatea de a observa pasii care s-au urmat pentru a putea fi obtinuta aceasta specie.


red cherry(Neocaridina heteropoda var. red)
Imagine postata
Origine: Taiwan
Dimensiune adult mascul/femela: 2/2,5 cm
Temperatura apei: 18 - 28 °C
Parametrii apei: pH 6.5 - 7.5
Viteza de reproducere: Foarte mare
Comportament: Non-agresiv
Dificultate: Usor
orange Mandarinengarnele – Caridina thambipillai
Imagine postata
Cunoscut sub numele de crevetele orange, este foarte decorativ in acvariu şi iese în evidenţă cu coloritul lui special care acoperă întregul corp. Acest crevete poate să trăiască în jr de 2 ani dacă este ţinut în condiţiile care îl favorizează. Ei se hrănesc în special cu alge şi în acelaşi timp curata plantele şi acvariul de algele ne dorite de noi, dar nu refuza nici hrană specială pentru creveţi. Sunt foarte liniştiţi şi nu supăra restul vieţuitoarelor din acvariu. De înmulţit este puţin mai greu cu pui, sunt foarte sensibili şi au nevoie de o apă mai sărată. Au nevoie de o temperatură a apei de 18-28 de grade celsius şi un pH de 6,5-8,5 duritatea ar trebui să fie în jur de 12 DGH.
Yamato / Amano (Caridina multidentata)
Imagine postata
Aceasta specie este foarte greu de reprodus si de fapt marea majoritate a crevetilor Amano care sunt comercializati provin din salbaticie. Unii acvaristi mai experimentati au reusit sa reproduca aceasta specie in captivitate, insa cazurile sunt destul de rare.
Hranirea. Puteti sa hraniti crevetii Amano ca si orice alta specie de creveti. Fiind creveti de dimensiuni mari acestia au nevoie de o sursa suplimentara de hrana pe langa algele din acvariu. Puteti sa ii hraniti cu orice: de la hrana speciala pentru creveti cu continut ridicat de alge si vegetale pana la spanac fiert, felii foarte subtiri de zucchini, dovleac sau castraveti. Este foarte important ca in cazul in care ii hraniti cu legumele mai sus amintite, feliile sa fie foarte subtiri si sa fie indepartate resturile in cel mult 24 de ore deoarece acestea vor incepe sa se mureze.
Reproducerea. Dificultatea reproducerii acestei specii este datorata faptului ca in stadiul larvar aceasta specie are nevoie de apa salmastra (apa cu o salinitate redusa). Multi acvaristi nestiind acest detaliu important, se mira de ce nu apar pui in acvariu in conditiile in care femela are burta plina de icre o perioada buna de timp. Din icrele crevetilor Amano ies larve care plutesc libere prin acvariu. Acest lucru ii deosebeste de alte specii de creveti care nasc pui in miniatura
Pentru reproducere in primul rand aveti nevoie de un acvariu de 150l in care sa puneti crevetii maturi la reprodus. Ca si metoda de filtrare este recomandat buretele bolborositor. In privinta parametrilor apei este de dorit ca pH-ul sa fie cat mai aproape de neutru, iar temperatura sa fie de 24-25 C. Ca si hrana este recomandat sa folositi pelete si ocazional hrana cu un continut ridicat de alge. O alta sursa de hrana proaspata care trebuie asigurata sunt algele paroase care trebuie sa fie intr-o cantitate mai mare decat cea pe care pot sa o consume locatarii acvariului.
In scurt timp masculul se va urca pe ceafa femelei si procesul de reproducere incepe. In cateva zile se vor putea observa icrele in burta femelei. Unele carti de specialitate afirma ca la o singura depunere femela care 2000 de icre, dar unii acvaristi care au reusit sa reproduca aceasta specie afirma ca nu cara de obicei mai mult de 4-500 de icre. Acestea au o culoare asemanatoare cu cea a muschilor din acvariu, dar treptat se transforma intr-un crem aproape de alb. Timp de 5 saptamani femela va cara icrele pe care le va misca cat mai mult pentru a le oxigena si pentru a le proteja de ciuperci. Dupa aceste 5 saptamani, din icre vor iesi larvele care sunt phototactice (trag spre lumina). Astfel veti putea folosi o sursa de lumina spre care se vor indrepta toate larvele pentru a va inlesni operatia de mutare a larvelor in apa sarata.
ATENTIE!!! NU mutati femela in apa sarata inainte de a iesi larvele din icre. Chiar daca aceasta supravietuieste in ape cu o salinitate ridicata, icrele nu vor mai ecloza in apa sarata si din acestea nu vor mai iesi larvele.
Larvele nu au nevoie de un acvariu foarte mare, 10l fiind suficienti pentru o perioada indelungata de timp. In acest acvariu in care veti introduce larvele trebuie sa aveti o salinitate apropiata de 35ppm, orice valoare mai mica de 30ppm fiind periculoasa chiar daca unele carti recomanda cresterea larvelor intr-o apa cu salinitate de 17ppm. Temperatura este bine sa fie apropiata de 25C, temperaturi mai mari incetinind procesul de dezvoltare al larvelor. Totodata lumina trebuie lasata aprinsa non stop, fiind recomandata si aplicarea unui autocolant negru pe laterala mare din spate si pe fundul acvariului pentru a stimula larvele sa inoate. Un alt lucru important este aerarea acvariului care nu trebuie sa fie nici prea mare pentru ca va agita prea mult apa din acvariu, dar nici prea scazuta pentru ca se va forma acel biofilm la suprafata apei, iar larvele care nu au mai mult de 2mm se vor lipi de acel biofilm si vor muri.
Hranirea larvelor. Cea mai dificila perioada este prima saptamana cand trebuie sa le asigurati o hrana cat mai fina ca sa o poata consuma. Se pare ca o solutie foarte eficienta este drojdia de bere. Adaugata in cantitati mici de 4-5 ori pe zi aceasta nu doar ca ofera o sursa de hrana ci si incurajeaza aparitia apei verzi care va va scapa de o parte din grijile hranirii acestor larve. Dupa cateva saptamani puteti sa incepeti sa ii hraniti chiar cu hrana speciala pentru crevetii si animalele marine pe care sa o maruntiti cat mai bine.
Nu este recomandat insa sa ii hraniti cu artemia care se dezvolta si ea in apa sarata. Desi crevetii vor consuma aceasta hrana, in scurt timp artemia va deveni prea mare pentru a putea fi consumata de acestia si va incepe sa se reproduca, larvele de artemia fiind intr-o permanenta concurenta cu crevetii pentru hrana.
Mutarea puilor in apa dulce.Dupa 30-40 de zile, o mare parte din creveti au trecut de stadiul larvar si au o lungime de 6-7 mm. In mod normal la 50 de zile dupa eclozare se poate incepe mutarea lor in apa dulce. Incepeti doar cu cativa creveti de proba pentru a va asigura ca ii puteti muta pe toti in siguranta in acvariul cu apa dulce. Pentru o rata cat mai mare de succes este recomandat sa scadeti treptat salinitatea pana la valoarea de 17 ppm, iar apoi ii puteti muta in acvariul cu apa dulce. Doresc insa sa va atrag atentia ca aceste durate pot diferi de la caz la caz, cresterea crevetilor in conditii nepotrivite (salinitate prea scazuta, hrana insuficienta sau de proasta calitate, temperatura prea ridicata) marind aceste durate, chiar dublandu-le.


Bumble Bee (Caridina cf. breviata)
Imagine postata
Adevărata origine al acestui tip de crevete este încă misterioasă. Se pare că provin dinChinaşiHong Kongprecum şi alţi creveţi sunt de origine de acolo însă nu se ştie exact. Mulţi oameni confunda acest gen de creveţi cu genul: crevetele albină, însă sunt cu totul alte specii. Ajung la 2.5-3.5cm şi nu tolerează o lumină foarte mare iar ca hrana accepta alge şi bucăţele de peşte.
Dimensiune: 2,5-3,5 cm
Temperatura: 22-28 grade C
Parametri apei: ph variabil 6,6-8,4
Mancare: alge, bucati de peste
Origine:China
Crestere: normala


Brown (Caridina sp. Brown)
Imagine postata

Red nose (Caridina gracilirostris)
Imagine postata

Atyopsis moluccensis)
Imagine postata
Nu este mofturos la mâncare. Niciodată nu e recomandat ca acest gen de crevete să stea într-un acvariu cu peşti ce i-ar putea răni. Deosebirea dintre masculi şi femele este simplă. Masculii au primele picioare mai mari decât femelele. Crevetele Bamboo este unul din cei mai inteligenţi creveţi. Este recomandat a se pune în acvariu o buturugă sau o piatră pentru a sta pe ea în curentul filtrului. Acest crevete îşi poate schimba culoarea din mai multe motive cum ar fi: starea sa de sănătate, la împerechere sau pentru a se camufla. Pe lângă asta mai este şi un foarte bun filtru pentru apa din acvariu el filtraza apă cu, evantaiele, lui. Aşa se poate hrăni acest crevete deosebit şi foarte util în acvariu. Dacă uneori acest gen de crevete respira greu, are nevoie de apă mai sărată pentru a fi într-o stare convenabilă. Să se reproducă nu e o problemă pentru ei atâta timp cât au condiţii de viaţă acceptabile.
Origine: Asia
Dimensiune: 8-12 cm
Temperatura: 21-28 grade C
Parametri apei: ph variabil 7-8
Mâncare: alge, bucăţi de peşte, mancare pentru crustacee
Creştere: normală
Dificultate: moderată
Înmulţire: uşoară


Blue (Caridina blue)
Imagine postata

Crystal red s (Caridina cantonensis "crystal red" s)
Imagine postata
Fiind o specie de creveti destul de scumpa este recomandat sa incercati sa cresteti alte specii de creveti, mai ieftine inainte de a trece la crevetii Crystal Red, pentru a putea acumula cat mai multe informatii si pentru a pierde cat mai putini bani. Desi nu sunt extrem de pretentiosi, acestia au totusi nevoie de mai multa atentie decat alti creveti din clasa celor recomandati incepatorilor.
Istoric:
Crevetii Crystal Red sunt de fapt o mutatie a Cardinia cantonensis (Crevetii Albina – dungi albe cu negre), o specie ce provine din imprejurimile Chinei. In 1996, Hisayasu Suzuki din Japonia a sesizat ca unul din crevetii sai albina avea dungi rosii in loc de cele negre. El a reprodus acesti creveti cu alti creveti “Albina” pentru a obtine cat mai multe varietati. Treptat si alti crescatori au selectat diferiti creveti Crystal Red pentru a-i reproduce si astfel s-a reusit intensificarea culorilor si obtinerea mai multor clase.
Parametrii apei.
Crevetii Crystal Red prefera apa moale, usor acida. Ideal ar fi ca apa sa aiba un pH mai mic decat 7 si sa aiba duritatea 5. Temperatura apei nu trebuie sa depaseasca in niciun caz 27-28 C. Pentru a profita de coloritul splendid al acestei specii este bine ca parametrii apei sa se incadreze undeva la mijlocul extremelor prezentate mai jos deoarece prin atingerea acelor extreme, crevetii devin foarte stresati, pierzandu-si coloritul intens.
Dimorfism sexual:
Diferentierea sexelor la crevetii Crystal Red poate fi facuta destul de greu in cazul juvenililor. Din momentul in care acestia au ajuns la maturitate, este destul de usor sa ii diferentiezi, femelele fiind mult mai mari decat masculii. Diferentele de colorit dintre cele doua sexe sunt destul de mici, iar o diferentiere a lor in functie de acest criteriu va poate induce in eroare. O alta diferenta intre cele doua sexe o constituie spatiul pe care il are femela la picioarele din spate, sub burta, unde este si locul in care va pastra icrele pana cand acestea vor ecloza.
Reproducerea:
Crevetii Crystal Red nu sunt o specie atat de dificil de reprodus cum ar tinde multi sa creada. Se inmultesc la fel de usor ca si orice alti creveti din specia Cardinia, iar pentru a obtine cat mai multi creveti la fiecare depunere nu trebuie decat sa ii cresteti intr-o apa cu parametrii optimi
Puii proaspat iesiti din icre sunt colorati exact ca si parintii avand doar dimensini mult mai mici (1-2mm). Totusi clasarea lor nu poate fi facuta pana cand acestia nu cresc mai mari cand se pot observa mai bine dungile de pe corp si proportiile pe care le ocupa cele doua culori pe acesta.
Un mare dezavantaj al reproducerii selective pentru obtinerea unor clase cat mai mari si mai scumpe este faptul ca o data cu cresterea gradului creste si sensibilitatea crevetilor la conditiile din acvariu. Acest lucru ii face mult mai greu de crescut si implicit de reprodus.
Hranirea:
Crevetii Crystal Red se hranesc la fel ca si ceilalti creveti mancatori de alge. Sursa principala de hrana o constituie algele din acvariu si hrana ce ramane de la pestii din acvariu. Ca si hrana speciala pentru ei este recomandata hrana bazata pe spirulina si clorela. De asemenea ii puteti hrani si cu morcovi fierti, castraveti sau dovlecei. Pentru a-i putea hrani cu aceste legume trebuie sa le taiati in felii cat mai subtiri , de preferat 1-2 mm maxim. Un alt lucru ce trebuie luat in seama in cazul hranirii crevetilor cu legume este ca acestea trebuie indepartate dupa cel mult 24 de ore deoarece acestea pot incepe sa se mureze si sa strice calitatea apei. La calitatea apei trebuie sa fiti atenti si in cazul hranirii cu hrana speciala pentru creveti deoarece multi crescatori sunt tentati sa ii hraneasca in exces, iar acest lucru duce la o stricare a apei. O apa cu un nivel ridicat de nitrati este periculoasa pentru crevetii Crystal Red, acestia fiind sensibili la acest parametru al apei.
Origine: Mutation of bee shrimp
Dimensiuni mascul/femela: 2.5cm / 3 cm
Temperatura: 18-27 °C
pH: pH 6.5 - 7.5
Reproducerea: rapida
Dificultate: mediu-dificil

Crystal red ss (Caridina cantonensis "crystal red" ss )
Imagine postata

Caridina caerulea
Imagine postata
La această specie deosebită de crevete masculul este mai mic decât femelele şi respectiv masculii ajung la maturitate la o dimensiune de 3,5 cm iar femelele ajung la o lungime de 4 cm. Aceşti creveţi au nevoie de o apă cu un pH de 8,1, GH de 7 şi NH 3. Ei se simt bine la o temperatură de 28-30 de grade celsius, pentru aceşti creveţi este necesară puţină sare minerală în apă din acvariul unde snt puşi, la 15 litri de apă o jumătate de linguriţă de sare minerală. Este una dintre speciile de creveţi care se înmulţesc şi cresc uşor de către noi şi nu este deloc pretenţios la mâncare.


Desmocaris sp., Desmocaris trispinosa
Imagine postata
Acest crevete a fost descoperit în Nigeria la Sombreiro râu din apropiere oraşului Okansu und Ahoada (Nwadiaro, 1982). Acest crevete are nevoie de o temperatură de 24-25 de grade celsius şi un pH de 5,6-6,0. Aceste crevete ar trebui să fie ţinut în grupuri de 10 sau mai multe exemplare pentru că le place să înoate într-un, roi,. Ei pot rezista şi la o apă mai puţin oxigenata, după cum a aflat dl Bauer în 2004. Se pot reproduce în captivitate. Ajung la maturitate la o mărime de 4,5 cm.
Temperatura apei: 24-25
pH: 5,6-6,0
Hrana: vegetale, hrana pentru creveţi
Înmulţire: da
Durata de viaţă: 2 ani
Comportament: paşnic

Red Line Bee, Caridina Spinata
Imagine postata
Această specie nu este o specie pentru începători şi doar pentru pasionaţii cu experienţa ar trebui să încerce să-l ţină. Supraaglomerarea, temperatura scăzută şi lumina pot stresa aceşti creveti îi pot ucide! Striata Caridina Are corpul roşu cu alb distinctiv pentru dungile albastre laterale. Uneori cu nuanţe de galben în coada şi/sau pe cap. Această specie trăieşte pe substraturi tari. În natura trăiesc la o adâncime de până la 3 metri. Caridina striata locuiesc adesea împreuna cu C. profundicola şi C.spinata, dar cu C. glaubrechtii şi C. wolterechae. Striata Caridina este întâlnită în Towuti şi Lacul Mahalona. Uneori, în număr mare. Ca majoritatea Caridina aceste animale sunt animale turma. Numele provine de la dungi (striatus în Latină înseamnă dungi). Diferenţa sexuală dintre mascul şi femelă este greu de aflat. Maturizarea sexuală, probabil la 3 luni. Gestaţie 20-30 de zile. Fac peste 40 de oua.
Temperatura apei: 25-29
pH-ul: 2,0-8,5
Duritatea apei: 8-14
Hrănirea: vegetale, hrana pentru creveţi
Comportament: paşnic
Înmulţirea: da, greu

Yellow Shrimp, Neocaridina heteropoda var. yellow
Imagine postata
Au o culoare galbenă şi sunt destul de frumoşi în acvariile noastre. Femelele sunt mult mai colorate şi puţin mai mari decât masculii, ouăle acestor creveţi sunt de culoare galbenă. Nu sunt deloc pretenţioşi la calitatea apei şi pot trăi şi fără încălzitor, pentru a aduce apa la o temperatură anume, ideali pentru începători. Nu ştiu sigur dacă se corcesc cu alţi creveţi cum mai scrie şi prin alte părţi.
Denumirea comună: Yellow Shrimp
Origine: Japonia
Dimensiunea: 2,5-3,0 cm
Temperatura apei: 15-28
Înmulţire: mediu-greu
Durata de viaţă:???
Hrana: vegetale, hrana pentru creveţi

Neocaridina heteropoda var. chocolate
Imagine postata
Origine:Taiwan
Dimensiune: 2,0-2,5 cm
Temperatura apei: 18-28
pH: 6,5-7,5
Reproducere: greu
Comportament: pasnic
Hrana: vegetale, hrana pentru creveti

Atyoida Pilipes
Imagine postata
Denumire: Green Lace Shrimp, GreenBiakShrimp
Dimensiune: 5-7 cm
Temperatura: 27-28
ph: 6,0-8,0
Reproducere: usoara-medie
Comportament: pasnic
Dificultate: usoara
Hrana: vegetale, hrana pentru creveti, filtreaza apa

Caridina holthuisi
Imagine postata
Origine: Indonesia,Sulawesi,LakeTowuti&LakeMatano¦Dimensiune: 2,3-3,8 cm
Temperatura apei: 27-30
pH:7,5-8,5
Comportament: pasnic
Dificultate: medie
Culoare: maro cu puncte sau dungi albe
Hrana: vegetale, hrana pentru creveti

Spinata Caridina
Imagine postata
Origine: Indonezia, Sulawesy, Towuti lac, şi lacul Matano
Parametri apei: pH 7.6 – 8.3 GH: 2-7
Temperatura: 27-29
Dimensiune: Masculii: 2 cm-Femelele: 2,2 cm

Caridina spongicola Arlechin
Imagine postata
Cei mai mici creveţi descoperiti panna în prezent în Sulawesi, atingând la maturitate o lungime maximă de 1,5 Cm, prezintă un amestec de linii negre, roşii şi albe, datorită cărora sunt numiţi şi creveţi curcubeu. Această specie timidă şi modestă, îşi va dezvălui culorile minunate, abia după o aclimatizare corectă în acvariu. Pot fi hrăniţi cu hrana specială pentru nevertebrate, chlorella, spirulina, sau apă verde (apa de alge), fulgi de peşte şi pelete. Se vor hrăni doar o dată pe zi, de preferabilpe timpul nopţii, fiind foarte fricoşi, pe timpul zilei vor sta mai mult ascunşi în plante şi decoruri. Sexul acestor nevertebrate este greu de stabilit, singura difernta fiind mărimea, femelele fiind ceva mai mari. Înmulţirea creveţilor arlechin se face în apă dulce, nu au stadiu larvar, femelă purtând ouăle până la eclozare, de obicei 25 – 30 de zile. Puii vor arăta la fel ca părinţii lor, dar coloraţia va deveni tot mai intensă, pe măsură ce înaintează în vârstă. Nu se cunoaşte intervalul la care vor depune din nou, dar se ştie că vor produce doar 15 pui, motiv pentru care răspândirea lor este destul de redusă în rândul acvariştilor. Este o specie dificil de întreţinut şi de înmulţit, deşi tot mai mulţi hobisti înregistrează succese în acest sens. Vor fi găzduiţi într-un acvariu cu multă vegetaţie, atât pentru adăpost, cât şi pentru nutriţie. Este foarte important a se evita prezenţa oricărei urme de cupru în acvariu, lucru valabil de altfel pentru toate speciile de creveţi. Dacă veţi observa că micuţii stau mai mult ascunşi, aceasta se datorează unuia din următoarele motive: parametrii apei nu sunt corespunzători, sunt speriaţi de ceilalţi colocatari din acvariu, sau pur şi simplu mai au nevie, de mai mult timp de acomodare.
Origine : Insula IndonezianaSulawesi, lacul Danau, Towuti
Denumire stintifica : Caridina cf. spongicola
Tep: 26 – 29 C
Parametrii apei: PH: 7 – 8.5, Gh: 7 – 10, Kh: 4 – 7
Dimensiuni: 1.3 – 1.5 cm

Dark Green Shrimp Caridina sp.
Imagine postata
Un crevete frumos de culoare verde din India. Puii pot fi roşi sau verzi. Adulţii sunt mereu verzi. Are o distribuţie limitată. În acvariu nu este recomandat să stea cu alte specii asemănătoare lor. Ajung până la 2.5-3.5cm. Se hrăneşte cu alge, peşte şi se spune că acest tip de crevete creşte foarte repede
Dimensiune: 2,5-3,5 cm
Temperatura: 22-28 grade C
Parametri apei: nu este pretentios
Mancare: bucatele de peste si alge
Origine:India
Crestere: foarte rapida

Ninja Shrimp, Caridina serratirostris
Imagine postata
Crevetele Ninja, are aşa nume din cauză că îşi schimbă culorile. Este popular în Japonia, şi nu a fost distribuit şi în alte părţi deocamdată. Are varietăţi de culori incredibile şi nu depinzând doar de starea lui de spirit, aşa se pare că este de la mama natură.
Dimensiune:2,5-3,5 cm
Temperatura:20-28 grade C
Parametri apei:phvariabil 6,6-8,4
Mancare:alge, bucati de peste
Origine:Japonia
Crestere:normala


Pearl Shrimp, Sand Shrimp, Macrobrachium kulsiense
Imagine postata
Aceşti trăiesc într-un acavriu bine plantat şi de obicei locul lor în acavriu este mai ascuns. Sunt foarte greu de observat în acvariu. Deşi se ştie că unii creveţi sunt agresivi, acest gen de crevete este foarte liniştit şi nu deranjează alţi peşti. Sunt foarte greu de găsit şi foarte scumpi.
Dimensiune:5 cm
Temperatura:20-28 grade C
Parametri apei: ph variabil 7,6
Mancare:alge, bucati de peste
Origine:India
Crestere:normala


Snowball Shrimp
Imagine postata
Snowball shrimp cred că este una din varietăţile cele mai răspândite de creveţi, datorită uşurinţei întreţinerii şi înmulţirii şi, nu în ultimul rând, datorită frumosului lor aspect alb, pe lângă asta şi red cherry sunt aproximativ la fel de pretenţioşi la mânca, parametri apei, şi la fel de uşor se înmulţesc, spectaculos mai ales la femelele purtătoare de ouă se văd prin ele ouala alb pur, parcă sunt nişte bulgăraşi de zăpadă în miniatură. Ceea ce le-a şi adus denumirea de creveţii snowball adică creveţii zăpadă. După numele lor ştiinţific, Neocaridina Zhangjiajiensis, aceşti creveţi au fost obţinuţi în urma unei selecţii riguroase, de către crescătorul German Ulf Gottschalk. Fiind nevertebrate din familia Neocaridina, este preferabil să nu se ţină împreună cu alte specii din aceeaşi familie, cum ar fi creveţii Red cherry, pentru a se evita corcirea.Creveţii snowball sunt comparabili, ca dimensiune, cu alţi creveţi din familia lor, masculii ajungând la cca 2.5 cm şi femelele la 3 cm. Acestea din urmă se recunosc, în primul rând, după dimensiunea mai mare, după pântecele mai bombat şi, de cele mai multe ori, după şaua, care este, de fapt, formată din ouăle încă nefecundate. Deşi sunt o specie relativ rezistenţă, sunt totuşi sensibilili la cantităţi ridicate de substanţe poluante, cum ar fi NH3, NO2 şi NO3, bine înţeles că şi restu creveţilor de apă dulce. Ca să li se asigure şi o rată de înmulţire bună, este foarte important ca şi apă în care sunt ţinuţi să fie curată şi la o temperatură cuprinsă între 22 şi 28 °C, situarea sub această limită ducând la o natalitate mică sau chiar nulă. Duritatea apei nu este o cerinţă eliminatorie, snowball-ii vor tolera atât apa moale, cât şi pe cea cu o duritate mare, suporta valori ale pH-ului cuprinse între 6 şi 8.5. Dacă sunt ţinuţi cu peşti, este de preferat ca speciile colocatare din acvariu să fie alese dintre cele cărora le este imposibil să îi devoreze, în general fiind vorba de speciile de talie mică. Comportamentul acestei specii, la fel ca al tuturor creveţilor, este dictat, în primul rând, de căutarea de mâncare, care le ocupa cea mai mare parte a timpului. Nu sunt deloc sperioşi când vine vorba de oameni, dimpotrivă, la introducerea unei mâini în acvariu, vor veni, curioşi, să investigheze şi se vor aşeza pe ea ca să o cureţe. Hrănirea creveţilor snowball nu este o problemă, nefiind deloc pretenţioşi, ei vor mânca practic orice li se oferă, de la hrană de peşti şi de creveţi, raci, crabi, la legume fierte cum ar fi morcovi, castraveţi, roşii, fructe banane, deşi nu sunt mari mâncători de alge, nelăsându-le nici pe ele la o parte, practic întreaga zi fiind ocupaţi cu culegerea acestora de pe plante, de pe decor şi de pe sticla acvariului. Este bine că frecventa hrănirii să fie zilnică, şi, cantitativ, să nu depăşească ceea ce pot mânca în maximum 2 ore, pentru că hrana neconsumată se va degrada rapid şi va provoca niveluri mari de NH3, NO2 şi NO3, care, dacă nu beneficiem de o filtrare corespunzătoare, poate duce la moartea vieţuitoarelor. Este important că dieta să fie una variată, pentru a avea un aport din toate elementele şi mineralele. Totuşi, hrănirea neregulată sau lipsa hrănirii, timp de câteva zile nu îi va afecta, pentru că, în natură, aceşti creveţi se hrănesc cu resturi şi nu sunt obişnuiţi cu o sursă de hrană constantă.
Unui acvarist cu o oarecare experienţa îi va fi uşor să asigure condiţiile de înmulţire pentru creveţii snowball.
Este nevoie doar de o temperatură potrivită, dacă aceasta este prea mică sub 16-17°C, nu se vor mai înmulţi, de o chimie a apei adecvată (datorită plajei foarte generoase, în care se pot ţine, şansele să ne încadrăm sunt mari) şi de o apă bine filtrată, fără compuşi chimici nedoriţi. Iminenta femelelor de a se împerechea este vizibilă odată cu apariţia şeii albe din zona dorsală, iar, după fertilizarea acestora de către un mascul, ouăle se vor muta sub coadă. Şaua poate apărea chiar şi înaintea eclozării turei precedente de ouă, fapt care indică iminenta apariţiei puilor.
Perioada de purtare a ouălor durează între 30-45 zile, în funcţie de temperatură, apropierea acesteia putând fi previzionata şi prin faptul că ochii puilor, ca nişte punctuleţe negre, vor fi observabili prin ouă. După eclozare, puii sunt versiuni în miniatură ale părinţilor şi, în primele zile, vor sta mai mult ascunşi printre plante sau chiar printre pietricelele din substrat. Creveţii
snowball sunt extrem de prolifici, câţiva indivizi se vor înmulţi foarte rapid, femelele fiind, în permanenţă, purtătoare de ouă.
Dificultate: Moderată
Dimensiune:1.3-2.5cm
PH: 6.4 – 8.4
Temperatura: 22 -28 °C
Duritatea apei: 8-12
Dieta: Omnivor, hrana vie, hrana comerţ
Durata de viaţă: 1-2 an

Caribbean Dwarf Filter Shrimp-Micratya poeyi
Imagine postata
Estre unul dintre creveţii filtru de apă dulce. Importat din Germania, areculori foarte frumoase pe corp, un maro-rosiatic cu vărgi mai late pe el albe. Se simte foarte în acvariile mari, unde îşi procură foarte uşor hrană. Ei nu reprezintă un pericol faţă de restu vieţuitoarelor din acvariu. Ajung până la cel puţin 5cm, pot trăi şi în conditii de apă mai dură, destul de rezistent fată de alţi creveţi. Mănâncă particule mici de hrană filtrând apa din acvariu.
Origine: Cuba
Dimensiuni: 4-5 cm
Temperatura: 21-28 grade C
Parametri apei: pH 6-7
Mâncare: alge, bucăţi de peşte
Creştere: norma
Înmulţire: da


Neocaridina heteropoda
Imagine postata

Hawaiian Red Shrimp, Opae ula, Hawaiian Volcano Shrimp-Anchialine Shrimp Halocaridina rubra
Imagine postata
Una din cele mai fascinante specii de creaturi. Provine din Hawai. Suportă temperatură mare a apei şi chiar apă cu salinitate ridicată. Acest crevete, dacă trăieşte în condiţii favorabile lui trăieşte şi până la 20 ani. Sunt creveţi bine vânduţi, chiar dacă se spune despre ei că sunt nişte creveţi lenţi. Recomandat să aibă spaţiu în acvariu. Schimbarea apei nu îi defavorizează foarte mult. Este un crevete remarcabil şi necesită respect. Din nefericire 90% din aceste specii au fost ucise în Hawai, din lipsa modului de viaţă acceptabil pentru ei.
Dimensiune: 1,2-1,5 cm
Temperatura: 20-28 grade C
Parametri apei: ph variabil 6,6-8,4
Mâncare: alge, bucăţi de peşte
Origine: Hawaiian
Creştere: normala
0

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi